Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Με τις δοκιμές, ήρθε η επιβεβαίωση!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ένα διήμερο δοκιμών στην Ιταλία ο Άγγελος Σταθακόπουλος. Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου, μαζί με την ομάδα Spirit-Rubicone Corse Kfr, δούλεψε εντατικά πάνω στο νέο του kart, το Spirit-BMB της κατηγορίας Kartgrandprix, συμπληρώνοντας πάρα πολλούς γύρους μέσα στην πίστα και κάνοντας επίσης πολύ δουλειά στα pits. Είχε δηλώσει ανυπόμονος πριν μεταβεί στην Ιταλία για τη νέα εμπειρία και κυρίως για τις επιδόσεις του με το νέο kart σε σχέση με τους χρόνους που είχαν σημειωθεί στη συγκεκριμένη πίστα σε αγώνες του 2010

Η αναμονή και η προετοιμασία του στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις οργανωμένες δοκιμές που έκανε το διήμερο, έφεραν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα αφού σημείωσε ταχύτατους χρόνους και μάλιστα με πολύ σταθερό γυρολόγιο. Οι συνθήκες δεν ήταν οι πιο φιλικές για τον Έλληνα οδηγό αφού οι πρωινές δοκιμές ξεκινούσαν με -2 βαθμούς Κελσίου! Όμως η ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην ομάδα σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα, δεν άφησαν το κρύο να επηρεάσει τις προσπάθειες του Σταθακόπουλου. Η εμπιστοσύνη της ομάδας ανανεώθηκε στο πρόσωπο του τόσο για τους εξαιρετικούς χρόνους που σημείωσε όσο και την άριστη συνεργασία του με τα μέλη τον επικεφαλής της ομάδας, Andrea Giacobbi.
"Το διήμερο 5/6 Φεβρουαρίου ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που βρέθηκα για δοκιμές στην Ιταλία. Δεν υπήρχε η πίεση που υπάρχει συνήθως στους αγώνες αλλά οι δοκιμές αυτές ήταν κρίσιμες αφού πραγματικά δεν ήξερα τι θα μπορούσα να κάνω με kart αυτής της κατηγορίας. Έχοντας δεχθεί μια πολύ καλή πρόταση από τη Spirit-Rubicone Corse Kfr για το 2011, έπρεπε να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις τους για να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία. Τα κατάφερα πολύ καλύτερα απ' ότι θα μπορούσα να φανταστώ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, κυρίως της ομάδας, αφού εγώ δε μπορούσα να γνωρίζω ποιος θα ήταν ο στόχος. Το Σάββατο, πρώτη μέρα των δοκιμών, ασχοληθήκαμε με το στρώσιμο του κινητήρα, τη σωστή θέση οδήγησης και βασικές ρυθμίσεις. Την Κυριακή, πάντοτε με ήλιο αλλά πάρα πολύ κρύο, κάναμε κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις και σημείωσα χρόνους ταχύτερους από αυτούς σημειώθηκαν στα χρονομετρημένα των τριών αγώνων της κατηγορίας που έχουν διεξαχθεί στην πίστα αυτή. Για μένα προσωπικά ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι κατάφερα και αξιοποίησα και τα καινούρια ελαστικά, κάτι που το 2010 δεν είχα καταφέρει σε κανέναν αγώνα. Τώρα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα κάνω κάποιες προπονήσεις ώστε να προετοιμαστώ για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς και θα συνεχίσω τις επαφές μου με πιθανούς υποστηρικτές ώστε να καταφέρω να τρέξω σε όλους τους αγώνες του θεσμού. Δυστυχώς δε θα μπορέσω να συμμετέχω στις επίσημες δοκιμές της κατηγορίας στο Castelletto, στις 20 Φεβρουαρίου κι έτσι θα περιοριστώ στο να παρακολουθήσω τι θα κάνουν οι αντίπαλοι μου. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τη Superfast Ferries που συνεχίζει να με εμπιστεύεται και να με στηρίζει για 6η συνολικά χρονιά. Η βοήθεια της είναι καθοριστική και μου έχει δώσει τη δυνατότητα να αποκομίσω σημαντικές εμπειρίες. Αυτές τις εμπειρίες θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω το 2011 ώστε να πετύχω το στόχο μου που είναι η διάκριση στους αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος Kartgrandprix".