Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

O Μπαντούνας επιστρέφει ?


Mια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του σπρίντ του Πύργου είναι η επιστροφή του Γιάννη Μπαντούνα που βέβαια δεν ξέρουμε αν είναι ολική επαναφορά . Στον αγώνα θα πάρει μέρος με το πολύ δυνατό Citroen C2 της Colin Racing και δίπλα του ποιος άλλος από τον Κώστα Σούκουλη  . Ας θυμηθούμε κάποια στοιχεία για τον Γιάννη ….
Ο Γιάννης Μπαντούνας γεννήθηκε στις 15 Μαίου 1976 στον Πύργο Ηλείας.

Επαγγελματικά, ασχολείται με την εμπορία τροφίμων. Με τους αγώνες, ασχολήθηκε σε μικρή ηλικία. Μάλιστα, συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα καρτ το 1993. Πρώτος αγώνας ράλλυ για το Γιάννη ήταν το Ολυμπιακό Ράλλυ του 2000, με Toyota Starlet.

Ανάμεσα στις αγαπημένες του ε.δ. συγκαταλέγονται η Σμέρνα και τα Αθίκια. Έτσι, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ποια είναι και η αγαπημένη του επιφάνεια: το χώμα. Γενικά, η πορεία του οδηγού από τον Πύργο είναι ανοδική, αφού τις συμμετοχές αρχικά σε ράλλυ σπριντ, διαδέχθηκαν οι συμμετοχές στα μικτά πρωταθλήματα του 2004 και 2005, με αποκορύφωμα την  κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Α/5 το 2005 , όπου έχασε τον τίτλο μόλις στον τελευταίο αγώνα.Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει  οικογένεια  και σίγουρα λείπει από τους Ελληνικούς αγώνες , αφού είναι από τους πρωταγωνιστές της γενιάς των
Yaris και της Α/5 .