Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

WRC Academy :Μιά ευκαιρία για τα ταλέντα μας

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) εξετάζει το ενδεχόμενο Ελληνικής Συμμετοχής στον νεοσύστατο θεσμό του WRC Academy . H πρόταση έγινε από την ΟΜΑΕ – ΕΠΑ και ελπίζουμε πως παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα βρεθούν τα χρήματα ,γιατί σίγουρα ταλέντα υπάρχουν, για να έχουμε και ελληνική συμμετοχή στο νέο φυτώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ας δούμε όμως τι είναι το WRC Academy   
Πρόκειται για την κατηγορία  στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αγωνιζόμενοι που έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.1986 και στόχο θα έχει την ανάδειξη νέων ταλέντων, αφού ουσιαστικά θα βασιστεί στο πρότυπο της κατηγορίας Junior WRC.
Πίσω από τη σύσταση της κατηγορίας βρίσκεται η FIA και η North One Sports, ενώ το όνειρο των νέων αγωνιζομένων θα πάρει σάρκα και οστά στα πηδάλια αυτοκινήτων Ford Fiesta R2, προετοιμασμένων από την M-Sport η οποία θα έχει και την ευθύνη συντήρησής τους κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2011.

Με την οριστικοποίηση των λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο εμπλοκής νέων οδηγών στην WRC Academy να αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες –μετά το προγραμματισμένο για τις 4 Νοεμβρίου συμβούλιο της Επιτροπής Ράλλυ- γνωρίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:
Τα Ford Fiesta R2 θα συμμετάσχουν σε έξι αγώνες, εκ των οποίων τρεις θα είναι σε ασφάλτινη και τρεις σε χωμάτινη επιφάνεια.
Το κόστος για την «ενοικίαση» του αυτοκινήτου και τη συμμετοχή στο σύνολο των αγώνων ανέρχεται σε 135.000 ευρώ.
Πέραν αυτού, οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα που απαιτούνται για τη μεταφορά τους στον τόπο διεξαγωγής κάθε αγώνα, για τη διαμονή τους, για το αυτοκίνητο δοκιμών, καθώς και για ζημιές που πιθανόν να προκληθούν στο Ford Fiesta R2 από ατύχημα σε κάποιον αγώνα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο νικητής της κατηγορίας θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο υπό τη μορφή χορηγίας αξίας 500.000 ευρώ, ώστε να βοηθηθεί στην εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2012.

Εν αναμονή των τελικών λεπτομερειών για τη συμμετοχή στη WRC Academy, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) γνωστοποιεί ότι δέχεται από σήμερα την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος.Ο θεσμός είναι «ανοιχτός» προς κάθε ενδιαφερόμενο, ωστόσο βαρύνουσας σημασίας δεν παύει παρά να είναι το παλμαρέ κάθε αγωνιζομένου, όσο και το ενδεχόμενο εύρεσης χορηγών που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά του.

Έγγραφα σχετικά με την υποψηφιότητα συμμετοχής (σ.σ. παλμαρέ, δυνατότητα εξασφάλισης χορηγίας, κ.α.), γίνονται από σήμερα δεκτά στη δ/νση της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ, υπ
ʼ όψιν Στράτη Χατζηπαναγιώτου (stratish@epaak.gr) και υπʼ όψιν Μιχάλη Αποστολόπουλου aolap@otenet.gr), όπως και στη Γραμματεία της ΕΠΑ-ΕΘΕΑ (auto-kart@elpa.gr).
Πηγή :www.rally.gr , http://www.wrc.com/